Historie

Fra Øster Snede Godstransport til Ø.S.G. A/S

Øster Snede Godstransport startede i 1975 af Hans Jørn Jørgensen og Bruno Petersen. De købte 2 lastbiler af fragtmand Sigurt Nielsen, der betjente kunder i Horsens/Vejle området og hele Vest Sjælland. De nye ejere blev nu en integreret del af danske fragtmænds system. De nye ejere betjente nu hver en bil, men det viste sig hurtigt, at den lille virksomhed blev nødsaget til at udvide pga. den stigende aktivitet.

I 1989 bestod vognparken af 8 biler. Samme år blev virksomheden solgt til en sønderjysk vognmands forretning.

I 1992 stoppede de nye ejere deres aktiviteter og den tidligere ejer Hans Jørn Jørgensen overtog det gamle Øster Snede Godstransport igen. Kapaciteten var stadig den samme og det lykkedes ham at lave et nyt fundament for virksomheden.

I 1998 besluttede Hans Jørn Jørgensen at et løbende generationsskifte skulle finde sted, og 2 medarbejdere indtrådte da i ejer kredsen. De 2 medarbejdere Henrik Herum og Ulrik Petersen var nu en del af Øster Snede Godstransport, og med denne konstruktion var virksomheden nu klar til fremtiden.

I de kommende år skete der stor konsolidering inden for fragt systemet, og man indgik derfor en dialog med Svend Hansen Transport A/S i Kolding, om et muligt fremtidigt samarbejde.

Svend Hansen Transport A/S var et kendt ansigt i Kolding og opland. Svend Hansen Transport A/S blev startet i 1959 af vognmand Svend Hansen. Han begyndte sin forretning med at køre tur for Nordisk Solar til København. Firmaet udviklede sig med hastige skridt og gennem tiden overtog Svend Hansen Transport flere fragt virksomheder i deres lokal områder. De lyseblå biler blev hurtig et hyppigt syn i bybilledet og med deres daglige ture til København, var de en lokal spiller i markedet.

I 1988 døde Vognmand Svend Hansen, men det satte ikke virksomheden i bero. Svigersønnen Per Emil Ørum havde gennem flere år været i den daglige drift, og satte sit præg på virksomheden. Per Emil Ørum førte nu Svend Hansen Transport videre, og han var meget bevidst om, at udviklingen ikke blev sat i stå.

I årene 2004 til 2005 afprøvede man samarbejdet mellem Svend Hansen Transport og Øster Snede Godstransport. Det viste sig hurtigt, at der var potentiale i samarbejdet. Så da ejerkredsen i de to selskaber bakkede op om en nye konstallation, blev en fusion en realitet. I juni 2005 blev Ø.S.G. A/S etableret.

I 2009 gennemførte man de sidste skridt i generationsskiftet. Ejerkredsen består nu kun af 2 aktionærer Henrik Herum og Ulrik Petersen.

Ø.S.G. A/S distribuerer gods i Fredericia, Kolding samt Vejen Kommune. Firmaet beskæftiger 60 mand og råder over 40 trækkende enheder.

Har du behov for et fragtfirma som blandt andet tilbyder godstransport i Kolding, Fredericia og Vejen? så er du meget velkommen til at kontakte os.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os